Az első

Akartalak… mindennél jobban, mindenkinél jobban. Megtalálni, felfedezni, szeretni. Veled lenni, megélni az életet. Akartam. Akartalak. Aztán mást is akartam. Felejteni. Nem szeretni. Elveszíteni az úton, nem gondolni Rád. Soha, soha, soha. Soha nem tudni rólad. De nem lehetett. Nem lehet. Felejteni, nem szeretni, elveszíteni. Csak egyet lehet. Megtalálni. Újra és újra és újra. Szeretni.

Csitáry-Hock Tamás

Molnár Olívia először utazik ki Németországba a nővéréhez és életében először fog kilátogatni a labdarúgó Világbajnokságra. Egy átlagos szurkolóként érkezik meg Lipcsébe, azonban egy kisebb balesetnek köszönhetően fenekestül felfordul az élete és már soha semmi sem lesz olyan, mint azelőtt. Az első pillanattól kezdve érzi azt a különleges köteléket, amely napról napra egyre szorosabban köti őket egymáshoz, amitől egyre jobban megijed. Vajon képes lesz megfeledkezni az őket körbevevő felhajtásról, vagy inkább enged félelmeinek és megtöri a kapcsot, amely még nem jár olyan nagy fájdalommal?
Fernando Torres a spanyol labdarúgó válogatott tagjaként érkezett Németországba, azonban sokkal inkább a válságban lévő kapcsolatából menekül el, mintsem, hogy a kötelességét teljesítse a világ tornán. Egy újabb unalmasnak ígérkező sajtótájékoztató előtt szemtanúja lesz egy szerencsétlen balesetnek, és valami megmagyarázhatatlan késztetés miatt, a földön lévő lány felé veszi az irányt. Az első pillanat, amint belenézett a kék szempárba, minden megváltoztatott, már egyáltalán nem gondolt romokban heverő kapcsolatára, az idegesítő kérdésekre, amik várnak rá, a vállára nehezedő nyomásra. Egyedül csak Őt látta, Őt akarta. Vajon képes lesz elfeledtetni az életével járó nehézségeket, vagy kénytelen lesz búcsút inteni annak a megmagyarázhatatlan vonzalomnak, ami egy szempillantás alatt fellobbant benne?
Az első találkozás megpecsételte a sorsukat, csak egymást látták és minden más érdektelenné vált körülöttük. Egészen az első csalódásig, amely vízválasztó volt köztük és szakadékot képezett közéjük. Vajon képesek lesznek újra felépíteni egymás felé a bizalmat?

Mert minden első emlékezetes és nyomot hagy bennünk. Mert az első örökre megmarad.

1 megjegyzés: